Csülökpörkölt és egyéb "disznóságok" :)

2012-07-24

sponsored links


Az elmúlt hét végén a sertéshúsokat részesítettem elõnyben a vásárlásnál, mert középsõm a múlt héten kijelentette, hogy már nagyon unja a csirkehúst, mert Angliában szinte mindig azt esznek. Így a hétvégi és a hét eleji ételeink is sertéshúsból készültek.
Már a vasárnapi ebédkészítés közben megfõztem hétfõre is az ebédet, mégpedig csülökpörköltet. Ez is Zepter edényben fõtt, de hagyományos módon, szépen lassan "pöszörögve", legalább 3 órán át. Így hétfõn csak krumplit kellett hozzá fõzni, és már ebédelhettünk is (leves még volt, tárkonyos sertésraguleves). Most 5 kicsontozott kis elsõcsülökbõl készült a pörkölt, 3 közepes fej hagymával, sok fokhagymával, õrölt köménnyel, zöldpaprikával, hámozott paradicsommal és kissé csípõs fûszerpaprikával ízesítve (csak azért mertem kicsit csípõsre fõzni, mert tudtam, hogy Tomika úgysem eszik belõle). Ez most nem engedett annyi levet, mint a múltkori, inkább finom sûrû, bársonyos szaftja volt. Elfogyott már a negyedik ötliteres üveg kovászos uborkám is, ezért most a zöldségesnél vásárolt kovászos uborkával ettük.
Mára a hétvégi hosszúkaraj csontjából fõztem csontlevest, sok zöldséggel, gyorsfõzõ fedõvel, szokásos jelzések után ...

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2012/07/csulokpor...

sponsored links

Keres?s